Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Festa Culinària de l’APAE arriba a la seva 23a edició

Un centenar de persones gaudeixen dels més de cinquanta plats presentats, entre estofats, pizzes i postres.
La Festa Culinària de l’APAE arriba a la seva 23a edició.

El Complex Esportiu i Sociocultural  d’Encamp ha acollit, aquest dissabte al vespre, la 23a Festa Culinària de l’Associació Pro Agermanament d’Encamp (APAE). La temàtica central d’aquesta edició han estat els estofats i els postres.

A més, enguany s’ha incorporat la categoria infantil, que ha comptat amb una desena de participants, que enguany han tingut com a temàtica d’elaboració les pizzes.

L’encarregat de tastar tots els plats i escollir-ne els finalistes ha estat Josep Maria Bernaus, del Rebost del Padrí, que després d’una anàlisi detallada de totes les receptes, ha escollit com a guanyadors dels infants a Isabel Montoro, amb la pizza Pinyoleta, que ha estat premiada amb la modalitat de més ben elaborada. Pel que fa a la pizza més original, el premiat ha estat Pau Conzalez, amb Tartifette. El premi a la més ben presentada ha estat per Marta Gasset amb El conejo de la suerte. La millor pasta ha atorgada a Isabel Montoro amb Elsa. Finalment, la pizza amb el millor maridatge d’ingredients ha estat per a Marc i Anton Déu amb la pizza Barbacoa.

Pel que fa als adults, l’estofat més ben elaborat ha estat per a Yvette Corbières, amb un Estofat de bou a la francesa. El premi a l’estofat més original se l’ha endut Joan Guardia amb un Estofat de jabalí. Finalment, l’estofat amb els ingredients més ben elaborats ha estat el de Rosa Molina, amb un Estofat de vedella andorrà amb carxofes.

D’altra banda, dels postres més ben elaborats el premiat ha estat Ciruelas rellenas con nueces y nata de Dorina Dacha. L’han seguit Mario Alcolea amb Leche frita de mermelada de mango feta a casa amb el premi als postres més ben presentats i Toni Valent amb els Crispells de borraja com als més originals.

L’acte ha comptat amb la presència dels cònsols d’Encamp, Jordi Mas i Jordi Torres, i d’altres consellers comunals. Tanmateix, mentre el jurat ha estat deliberant ha actuat la secció infantil de l’Esbart Sant Romà d’Encamp. Per finalitzar la festa, s’ha realitzat el tradicional quinto entre els assistents.