Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Encamp tanca el 2014 amb un superàvit de prop de 6 milions d’euros

El cònsol explica que el rèdit positiu inclou 4 milions de préstec.
Encamp tanca el 2014 amb un superàvit de prop de 6 milions d’euros.

El Comú d'Encamp ha presentat aquest dimecres la liquidació pressupostària del 2014 amb uns ingressos de 28.063.123,15 euros i unes despeses de 22.068.486,22 euros que suposen un superàvit de 5.994.636,93 euros. Tal com han indicat els membres de la majoria comunal, l'endeutament s'ha situat entorn als 30 milions d'euros, un 126,9%, per sota del llindar màxim establert. El cònsol major, Jordi Mas, ha destacat el resultat positiu aconseguit per segon any consecutiu i el primer que s'assoleix benefici en la xifra d'operacions corrents amb 500.000 euros. A més, ha indicat que traient el préstec de 4 milions d'euros, el superàvit final és d'1,9 milions d'euros. Mas ha remarcat l’esforç realitzat en contenció de les despeses i la gestió financera. En aquest sentit, s’ha posat en relleu la tasca realitzada durant aquest mandat comunal per redistribuir el deute de curt a llarg termini i recuperar la confiança per rebre crèdit de les entitats bancàries. També s’ha posat en relleu que s’ha pogut realitzar 624.000 euros d'inversió i hi ha hagut un creixement en els ingressos provinents d'impostos indirectes per l'ITP. Mas ha destacat el fet d'haver aconseguit reduir l'endeutament i "endreçar la casa" en aquests gairebé quatre anys per complir amb la llei de finances comunals i "no demanar un esforç suplementari als ciutadans".

Des de la minoria, han recordat el fet que la rebaixa de la despesa financera estigui condicionada a la disminució dels interessos. També han reclamat que es posin en marxa mesures de dinamització i reactivació comercial de la parròquia. El conseller socialdemòcrata, Joan Sans, ha manifestat la seva preocupació per la reducció d'un 10% de sol·licituds d’ajudes socials i ha indicat que el canvi en el reglament pot fer que hi hagi persones que no s'hi acullin. També s’ha mostrat preocupat per si la reducció de la despesa de personal es deu a un dumping social. Per la seva banda, la consellera d'SDP, Eluska Galdós, ha manifestat que els pressupostos "no sempre són realistes" i que la previsió d'ajuts socials no correspon a la realitat.

La sessió del Comú també ha permès aprovar, amb la unanimitat entre majoria i oposició,  l’extinció de la concessió administrativa dels pisos socials del Pas de la Casa gestionats per Gevivasa. L’acord preveu que el Comú vegi compensada la part que va aportar amb l’adquisició de 15 pisos i uns baixos. L’empresa constructora serà l’encarregada de cobrir els compromisos amb els llogaters i adquirirà la resta. Aquesta gestió permet resoldre totes les demandes judicials interposades, garantint així la conclusió final d’aquesta llarga disputa.

Durant la sessió, la minoria socialdemòcrata ha alertat que el Comú havia iniciat les obres de Prada de Moles amb un informe desfavorable del Govern. Els membres de la majoria han puntualitzat que  l’informe de Medi Ambient no era positiu per una manca d’informació, i que en cap cas es posa en perill la llera del riu i que es disposa de l’informe positiu de patrimoni natural en aquesta matèria.