Dimarts 16 de Octubre de 2018
capcalera6.jpg
capcalera7.jpg
Esteu aquí: Inici / Notícies / El comú d’Encamp adjudica el projecte de remodelació de la plaça de l’església i les obres de la nova planta potabilitzadora al Pas de la Casa

El comú d’Encamp adjudica el projecte de remodelació de la plaça de l’església i les obres de la nova planta potabilitzadora al Pas de la Casa

El comú d’Encamp ha donat llum verda a l’adjudicació dels projectes de remodelació de la plaça de l’església de Sant Pere, al Pas de la Casa, així com els treballs per a la construcció de la nova planta potabilitzadora per un valor d’1,7 i 680.000 euros, respectivament. Es tracta de dos dels projectes d’inversió de més envergadura previstos al pressupost d’enguany que preveia un terç de la partida global d’aquest capítol a projectes d’obra i millora al Pas.

A aquests dos projectes cal afegir-hi també l’aprovació dels treballs de descontaminació del sòl a l’entorn de la plaça de l’església, que començaran aquest mes de juliol, per al desenvolupament dels quals s’hi destinaran 217.371,75 euros.

El cònsol major, Jordi Torres, va explicar el contingut de les dues reunions que ha mantingut amb els veïns del Pas amb l’objectiu, d’una banda, de presentar-los el projecte de remodelació de l’entorn de l’església i exposar-los també, de l’altra, l’inici immediat del treballs de descontaminació del sòl en aquest mateix sector que consistiran en la realització de sondejos previs i l’extracció posterior de l’hidrocarbur detectat mitjançant bombes.  Jordi Torres va avançar que no es pot concretar la durada exacta dels treballs i que s’ha previst la presència de la maquinària necessària per a un període màxim de 4 anys que serà o no necessari en funció de volum d’hidrocarbur que s’hagi d’extreure.

Des de l’oposició, Liberals d’Andorra més Independents considera necessària la realització d’aquesta intervenció i malgrat que l’opció triada per als treballs és la que més s’allarga en el temps, també es considera que menys impacte té sobre el terreny.

Pel que fa al projecte de remodelació de la plaça de l’església, el projecte planteja una actuació que permetrà una reforma integral de la plaça acompanyada d’una millora de l’entorn que inclou actuacions d’urbanització i de millora dels serveis i del mobiliari urbà. La reordenació  permet la generació d’un nova plaça que contribuirà a pal·liar la falta d’espais de trobada per als veïns i veïnes i per al desenvolupament d’activitats.  Finalment, el projecte també  inclou una reordenació de l’estacionament a l’entorn de la plaça, al carrer de les Abelletes i Comtes de Foix.

Més mesures per a la millora de l’oci nocturn, en marxa

La sessió de comú d’aquest dimarts també va donar llum verda a l’adjudicació del Manual de bones pràctiques per a la millora de l’oci nocturn al Pas de la Casa amb vistes a tenir-lo enllestit durant la pròxims tardor. Es tracta d’una de les mesures adoptades en el marc de la Taula Transversal que l’any passat va  començat a treballar amb l’objectiu d’acabar amb els aldarulls nocturns i promoure un model que permeti fer compatible l’activitat econòmica i turística amb el descans dels veïns.

Diferències en l’adjudicació del nou contracte

La sessió de comú va aprovar per majoria, amb l’abstenció de Liberals més Independets i el vot contrari de PS més Independents, l’adjudicació del servei de socorrisme aquàtic, monitors de lleure i monitors esportius a l’empresa Estages SL. L’adjudicació és per a un termini de 4 anys, ampliables a dos més, i per un import anual de 647.764,42 euros.

Des del PS+Independents, Josep Sans va retreure a la majoria no haver fet prou per millorar les condicions laborals de persones que durant anys havien estat treballadors eventuals del comú i que, amb el seu pas a l’empresa privada, havien perdut drets. En una línia similar, des de Liberals més Independents, Maribel Lafoz, va destacar que no s’havia tingut en compte la vinculació laboral que aquests treballadors havien tingut durant anys amb la corporació i que, malgrat fer-ho ara des d’una empresa privada, segueixen realitzant un servei per al comú, amb caràcter públic.

Vigilància

El comú d’Encamp segueix implementant la millora dels sistemes de vigilància per a garantir la seguretat de les instal·lacions i equipaments públics i amb aquest objectiu també es va aprovar la compra de 20 càmeres per al Centre Esportiu i Sociocultural d’Encamp i l’adquisició de 30 unitats més per a l’aparcament del Funicamp. Els imports aprovats ascendeixen a 9.000 i 7.874,69 euros, respectivament.

Comparteix
arxivat sota:

Conforme amb:
HTML 5 | CSS 3.0 | W3C WAI-AA

Projecte desenvolupat per SEMIC
Comú d'Encamp | Principat d'Andorra
Plaça dels Arinsols, 1
AD200 Encamp (Principat d'Andorra)
Tel. +376 873 200