Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

“Cada dia prenc uns quatre tes diferents, a casa en tinc més de 20”

Qian Wang va néixer a Shanghai i des de fa uns anys viu al Principat. Avui dimarts 7 de març, a les 20 hores, impartirà un taller de te a la biblioteca del Pas de la Casa i el dijous 9 de març, a les 19 hores, a la biblioteca d’Encamp.
Qian Wang ens aproparà al món del te.
Qian Wang ens aproparà al món del te

Què és el te per a tu?

Més que el te, parlaríem de la cultura del te, que forma part de la meva vida quotidiana. Per a mi no és una simple beguda, és molt més, és un potenciador de l’equilibri mental i benestar. A més, a la Xina és considera una tradició vinculada a les celebracions socials.

Quan dius que forma part del teu dia a dia, què vols dir?

La veritat és que bec te durant tot el dia. Quan em llevo, per esmorzar prenc te vermell perquè em dona energia per començar amb forces el dia. A part, aclareix la ment i em permet afrontar el dia amb vitalitat. Llavors a mig matí, cap a les 10.30 hores, prenc te verd o blanc perquè és més suau i a més em dona equilibri i va bé per fer un descans de la feina i relaxar-me. Després, a l’hora de dinar, és el torn del te verd amb la flor de gessamí. Aquest tipus de te ajuda a fer la digestió. I a la tarda continuo amb el te blau o també anomenat ‘oolong’, que és un tipus de te semifermentat, un entremig entre el te verd i el te negre. Cap al tard, bec te ‘pu-erh’ per animar-me després de tot el dia de feina. A més, aquest darrer tipus ajuda a absorbir els greixos i regula el colesterol. I sopant, ja no bec teïna, però sí una infusió amb flor de camamilla.

Déu n’hi do. Tot un ritual. I per fer-ho bé, com s’ha de prendre el te?

Doncs sí, cada dia prenc uns quatre tes diferent. De fet, a casa en tinc més de 20 varietats. Quant a la manera de com beure el te, penso que s’ha de prendre sense res, ni sucre, ni llimona, ni llet ni res perquè si no, perd la seva essència i el seu gust original.

I en què consistirà el taller que faràs a les biblioteques encampadanes?

En primer lloc, explicaré com van ser els orígens del te, que ja us avanço que van ser a la Xina, el van difondre uns monjos budistes. A més també parlarem de quines propietats té, de les diferents varietats que trobem al mercat i dels mètodes d’elaboració, i també en farem una degustació.

Creus que la cultura europea està arrelada a la cultura del te?

Bé, els països asiàtics són per excel·lència els països on més es consumeix el te i de fet on pràcticament es produeix tot. Tot i així, sembla que els europeus també esteu començant amb la tendència del te.

I ja per acabar, a nivell personal, quina varietat és la teva preferida?

Doncs jo prefereixo el te verd. A part que el gust m’agrada molt, és diürètic.

 

Si voleu descobrir més coses sobre la cultura del te i us interessa aquest món, us esperem al taller de te. Recordeu que cal reservar la plaça trucant al 856 787 si voleu assistir al Pas de la Casa, o al 732 704 a Encamp.